Wim ten Brinke: Utrecht Fietsstad. Van stad naar rand

Van Ezelsdijker Wim ten Brinke is bij Odyssee Reisgidsen een fietsgids verschenen: Utrecht Fietsstad. Van stad naar rand. Daarin beschrijft hij zes fietsroutes vanuit de binnenstad van Utrecht naar de randen van de stad. Vanzelfsprekend kom je langs binnenstadstoppers als de Dom en de grachten, maar vooral staan de verrassende ‘sterren’ van de stadsrand in de schijnwerpers: van bijzondere architectuur in het Utrecht Science Park tot het veelzijdige Máximapark in Leidsche Rijn, van de forten van de nieuwe Hollandse Waterlinie tot de langgerekte veenweiden voorbij de Vecht. Heel vlakbij, op het Eykmanplein pik je een van de routes op die je onder andere naar landgoed Oostbroek, de Uithof en Amelisweerd brengt. De gids is te koop in de boekhandel en via de website: www.odyssee-reisgidsen.nl.

Wim woont aan de Huizingalaan en schreef eerder over de historie van de Ezelsdijk op deze site: de geschiedenis van Ezelsdijk en Huizingalaan en over een topografische tijdreis door de Ezelsdijk en omgeving. Over de wandel- en fietsroutes die hij maakt lees je meer op zijn website www.wimtenbrinke.nl.