Nieuwbouw Jan van Galenstraat: Informatieavond 19 december

Nieuwbouw Jan van Galenstraat: Informatieavond 19 december en reageren op het Stedenbouwkundig programma van eisen!

Iedereen heeft inmiddels een flyer van de gemeente gekregen met informatie over de stand van zaken rond de nieuwbouw Jan van Galenstraat.

Vanaf 11 december  en tot 5 februari 2024 kunnen wij  reageren op het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de herontwikkeling van de aan de Jan van Galenstraat. Dit is het eerste formele document op grond waarvan de gemeenteraad definitief richting gaat geven aan de nieuwbouw. De reacties worden meegenomen (of niet…) bij het opstellen van het definitieve plan. Het plan vind je hier.

Tijdens de consultatieperiode organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst op 19 december. Het is een (buurt)informatiebijeenkomst, waarop de gemeente een toelichting geeft op het concept SPvE, het vervolgproces en de voorlopige planning. Ook kunnen we vragen stellen. De gemeente heeft er voor gekozen om er een inloopbijeenkomst van te maken, dus er is geen algemeen, plenair gedeelte. De bijeenkomst vindt plaats in de Marnix-academie, vanaf 18.00 uur.

Ter voorbereiding van het bezoek aan de informatieavond is het handig om het SPvE van te voren door te nemen. Om nog eens na te lezen wat wij vanuit de buurt als belangrijkste aandachtspunten hebben, kun je ons bericht op de website van 18 mei (met verwijzing naar de motie die de gemeenteraad heeft aangenomen naar aanleiding van onze zorgen) en 25 augustus (waarin we met name nog twee onduidelijke punten in de uitwerking van de motie aanstippen) nog eens doornemen.

We hopen jullie te zien op de informatiebijeenkomst!

De buurtwerkgroep nieuwbouw Jan van Galenstraat