Nieuwjaarsvegen

De schoonmaakactie in onze Ezelsdijkbuurt op 1 januari 2021 is met groot enthousiasme door de buurtbewoners ontvangen. Er waren zestien deelnemers waaronder een aantal zeer gemotiveerde buurtkinderen. Er is 39 kilo vuil uit de buurt opgehaald. Gelukkig was het heerlijk weer en vonden we erg weinig vuurwerkrestanten. Daardoor konden we ons meer richten op de bosjes en struiken, de omgeving rond de flats en de plek waar de containers staan. Iedere deelnemer droeg beschermende handschoenen, kreeg een plastic zak van ‘Supporter van schoon’ en een grijpstok. De mensen van de Gemeente hielpen met wegen, splitsen van vuil en DIRECT afvoeren. Dat was heel fijn!
We vonden onder meer een daklijst met spijkers, een oude regenpijp, een kapotte bloembak, een grote metalen plaat, veel etensresten en pizzadozen, los glas en heel erg veel peuken. Ook vonden we een I-phone, een lege aktetas en twee goede maar losgeknipte fietsen. Deze fietsen zijn door een
buurtbewoner met een oproep op Nextdoor gezet en kunnen worden opgehaald bij Huizingalaan 28.
Iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan een schone buurt. Tot de volgende schoonmaakactie!
Benita Ponsioen

Klik op de foto voor meer foto’s van het nieuwjaarsvegen 2021.