Verslag bijeenkomst drugsoverlast

Op 24 oktober 2016 was in Wijkbureau Noord-Oost een bijeenkomst met als thema drugsoverlast.

Aanwezig waren de gebiedsmanager Veiligheid Noordoost, drie medewerkers van de politie (waaronder de wijkagent), locatiemanager hostel De Hoek, vier buurtbewoners uit de Ezelsdijkbuurt (waaronder de contactpersoon voor het hostel vanuit de Ezelsdijkbuurt) en drie buurtbewoners uit Wittevrouwen. Zij wonen dicht bij Hostel Wittevrouwen en hebben overlast van dealen in die buurt en bij het Griftpark.

Er wonen overigens niet alleen verslaafden in de hostels maar ook 'gewoon' in onze buurten. Die verslaafden hebben ook drugs nodig van dealers. De overlast komt dus niet alleen vanuit de hostels. Deze bijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van klachten van enkele bewoners uit de Oortlaan over het dealen van harddrugs. Van deze bijeenkomst is een verslag gemaakt. Dit verslag kunt u hier lezen.