Sportclubs waarschuwen

Hockeyclubs in Utrecht en Groenekan waarschuwen voor een kinderlokker. Een onbekende man zou afgelopen vrijdag pupillen hebben lastiggevallen.
De man sloeg onder meer toe bij hockeyclub Voordaan in Groenekan. "Het kind heeft heel goed gehandeld door gewoon door te fietsen", schrijft de club op de eigen website. "Er is melding van gemaakt bij de politie."
De kinderlokker zou ook kinderen hebben aangesproken bij het Utrechtse sportpark Voordorp. Dat bevestigt Bart van Steen, voorzitter van voetbalclub Sporting '70. Op dat sportpark zit ook voetbalclub Hercules en hockeyvereniging UNO. Van Steen benadrukt dat de man de kinderen alleen heeft aangesproken en dat verder niets is gebeurd. Volgens de voorzitter werden voorgaande jaren vaker kinderen lastiggevallen in de buurt van het sportcomplex.
Voordaan vraagt ouders van pupillen om hun kinderen niet alleen naar de club te laten fietsen. Bij de Groenekanse club spelen veel jongeren die niet uit het dorp komen maar wonen in plaatsen als De Bilt of Utrecht.

Bron: RTV Utrecht