Slim Wonen in Utrecht Noordoost

 25 november werd de wijkweegschaal voor Utrecht Noordoost onthult door raadslid VVD André van Schie, Milan Zweers en Ries van de Ven (13 jaar, leerlingen van het Rietveldcollege).

De wijkweegschaal voor Utrecht Noordoost laat zien dat van alle gebruikte energie 12 procent zelf opgewekt wordt of afkomstig is uit duurzame bronnen, 82 procent is nog afhankelijk van fossiele bronnen. Volgens André van Schie een duidelijk signaal dat we aan de slag moeten! Zowel André van Schie als Matthijs Bierman, beide wonend in de wijk hebbenzelf al grote stappen gezet richting ‘slim wonen’, volgens beiden levert dat ook heel veel wooncomfort op: de woning is goed geïsoleerd en heeft daardoor altijd een aangenaam een gezond binnenklimaat.

Voor komend jaar staan nog drie inloopavonden over ‘slim wonen’ op de agenda. Voor meer informatie: www.utrecht.nl/slimwonen. De avond werd georganiseerd door lokale organisaties, de gemeente Utrecht, bewonersvereniging EnergieU en de stichting [H]eerlijk Wonen.