Solidair Griftpark

Op zondag 11 oktober hebben de activiteiten in het Griftpark een Gambiaans tintje.

Het goede doel, de stichting "Wereldwijd Toegankelijk", waarvoor dit jaar door speeltuin de Kleine Dom, buurthuis de Leeuw  én Griftsteede geld ingezameld is, voert namelijk zijn activiteiten in Gambia uit.

Er valt te  genieten van geroosterde maiskolven in een kraal. Er is Baobab-juice te koop en er is een demonstratie van een theeritueel, Ataya genaamd. r is een heuse modeshow op de catwalk, studentes van de modeacademie in Rotterdam hebben van stoffen uit Gambia westerse kleding gemaakt. Deze kleding is te koop. Ook kan men meedoen aan een djembe workshop. De kinderen kunnen volop knutselen op de knutselmarkt en met paard en wagen door het park is ook weer mogelijk. 

Op deze dag wordt de muziek verzorgd door het Multi Culti koor met Hollandse liedjes en Boka Halat de Banjul met spetterende afro-beat. 

De extra activiteiten zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. De entree is gratis maar  om aan het eind van de dag een vette cheque te overhandigen  wordt voor de extra activiteiten een kleine vergoeding gevraagd.

Griftsteede/Griftpark, van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht, website: http://www.utrecht.nl/griftpark