Verslaafd of verzot?

Sinds ruim een jaar hebben wij het begrip ‘opruimen’ verbreed: dat doen we niet meer alleen binnenshuis maar ook in onze Ezelsdijkbuurt en zelfs daarbuiten.

Lopen naar de Voorveldse Polder, het winkelcentrum of zomaar door Tuindorp-Oost? Ons advies is: neem een oude plastic tas mee, trek een tuinhandschoen aan en ga tijdens het wandelen ook zwerfafval rapen. Het voelt goed om af en toe te bukken en de prullen, lege sigarettenpakjes of stukken (bind-)plastic in je tas te laten verdwijnen. Als je liever met een vuilnis-grijper werkt: die kun je gratis ophalen bij het Wijkbureau Noordoost.

Binnen een uur is je tas vol, de wandeling gedaan, je lijf getraind en je voelt een grote tevredenheid. We geven toe: het was even wennen maar eenmaal enthousiast en gemotiveerd, is het een heel plezierige bezigheid. We komen wel eens gelijkgestemde wijkgenoten tegen en dan wisselen we uit waar we al geweest zijn. Raapwandelen is een verbindende activiteit.

Stap over die hobbel en probeer het eens uit. Het komt onze buurt en de hele wijk ten goede. Wij zijn er in ieder geval verzot op, nog niet verslaafd aan, maar dat kan nog komen.

Anneleen en Berl