Nieuwjaarsvegen

De eerste januari was een stralende dag: prima weer om vuilnis te rapen en te prikken. Zeven volwassenen en vijf kinderen trokken handschoenen aan en gingen met zakken en prikkers door de buurt plus omliggende straten. We verwachtten van te voren al dat er niet erg veel vuurwerkresten opgehaald zouden worden, in verband met het vuurwerkverbod en de lockdown. Daardoor konden de opruimers zich richten op vuilnis in struiken en boomspiegels. Aan iedereen is gevraagd om het aantal rondslingerende mondkapjes bij te houden: dat waren er 46 in totaal. Eén buurtbewoonster richtte zich speciaal op peukjes en kwam tot 761. Verder zaten er bij de verzamelde dingen: gesloopte fietsen, een schop, vele blikjes, koffie-to-go-beketjes, aanstekers, wat vuurwerkresten, kapot glas en ook tien bierflesjes. Deze werden meegenomen door wat bewoners van het hostel; zij zullen ze inwisselen en zijn blij met het statiegeld.

De totale score van dit jaar is 36 kilo, exclusief de gesloopte fietsen. We hebben weer een schone buurt na deze geslaagde buurtactie waaraan volwassenen en kinderen enthousiast meededen. Iedereen enorm bedankt voor je bijdrage en op naar een schoon 2022.
Benita Ponsioen