Sint Maarten

Sint Maarten is uitbundig gevierd in de Ezelsdijkbuurt op donderdag 11 november tussen 18.00 en 19.30 uur. Er was grote belangstelling voor het lopen met lampionnen, aanbellen bij mensen met een lantaarn voor de deur, liedjes zingen en dan een beloning in ontvangst nemen. De tovenaars die in de achterom op het dak een show opvoerden, hadden het druk.  Een reeks lampjes in de poort, leidde de kinderen door ‘het donkere laantje’ naar de extra verlichte plek waar de drie met bellenblaas, licht effecten en een belangrijke spreuk de kinderen vermaakten: ‘Binke, Banke, Bonker, wij zorgen dat jullie nooit meer bang zijn in het donker!’ Dit alles gevolgd door een gemoedelijk geloei en een golf van zeepbellen. De avond werd gezamenlijk afgesloten met een tocht door de tuin van Nieuw Bleyenburg waar veel bewoners op de balkons of voor de ramen stonden te zwaaien en te genieten van de liedjes, de lampjes en de vrolijkheid. Er waren ook heel wat bewoners naar de tuin gekomen, om de kinderen daar te trakteren. Bij de uitgang kreeg iedereen een kartonnetje met drinken en iets lekkers.

Dank je wel, Sint Maartencommissie, die alles dit jaar weer zo creatief heeft bedacht en uitgevoerd.