Update over de zonnepanelen op De Wissel.

Op donderdag 11 april is er een informatieavond gepland in De Wissel. Vanaf 19.15 uur inloop, om 19.30 uur start de voorlichting. Wil je hierbij aanwezig zijn, geef je dan even op via communicatie@buurtstroom.nl (graag even erbij vermelden met hoeveel personen).
Van tevoren ontvang je een informatiebrochure, zodat je je alvast kan inlezen en kan nadenken over de vragen die je zou willen stellen. Vanaf 11 april kunnen er dan daadwerkelijk panelen gekocht worden via de website van Buurtstroom Energie-U.

Inmiddels zijn er offertes opgevraagd bij partijen die zonnepanelen leveren. We gaan werken met Groenpand, een betrouwbare partner die 120 panelen gaat plaatsen op het dak. Dat is helaas iets minder dan we van tevoren dachten, het goede nieuws is echter dat zij panelen met een hoger vermogen kunnen leveren dan ingeschat, waardoor we een rendement van ruim 4% denken te gaan halen.

Een paneel kost € 335,-. In 10 jaar tijd verdien je het paneel terug door een korting op je energiebelasting, de laatste 5 jaar leveren de panelen in totaal nog zo’n € 130,- op. Hoe meer de zon schijnt, hoe meer je terugkrijgt. Ieder paneel kan een vermogen leveren van 315 Wattpiek. De panelen komen richting het zuiden te liggen.

De school is erg enthousiast over het opwekken van zonne-energie. We zijn aan het bekijken of we in de school een display kunnen plaatsen waardoor de leerlingen zien hoeveel stroom er is opgewekt. De school heeft duurzaamheid verkozen tot een van haar vijf speerpunten, dit project past er dus perfect in. Als dank voor het lenen van het dak, krijgt de school acht panelen.

De komende tijd gaan wij nog verder met het werven van enthousiastelingen. Als je daar bij wilt helpen (bijv. door flyers te bezorgen) dan horen we dat natuurlijk heel graag (via communicatie@buurtstroom.nl).

Voor meer informatie en updates rondom het project kun je kijken op:
www.energie-u.nl/buurtstroom-de-wissel/.