Balans in je tuin

Balans vinden in je tuin, ontspannen tuinieren met de seizoenen

Op 12 september  a.s. kun je weer meedoen met de cursus Balans vinden in je tuin, ontspannen tuinieren met de seizoenen. 14 november is de vervolgavond. Yvonne Bruijning en Gerdien Griffioen, beiden tuinontwerpers, geven deze cursus in Griftsteede, van Swindenstraat 129 in Utrecht. De avond is van 19.45-22.00 uur.

Op maandagavond 12 september willen we je verrassen met een rondleiding en een mooi verhaal over bloemen en hun bestuivers. Er bloeit gelukkig nog veel in de tuin van Griftsteede.

Je leert over verschillende bloemen en hun aanpassingen om de juiste bestuiver, een bij, een vlinder of zweefvlieg te vinden. Het gaat om een subtiele samenhang, de balans tussen de bloemen en hun bestuivers. Door nauwkeurig waar te nemen zie je bijzondere details en wordt je aandacht versterkt voor je tuin.

Als je op dit moment in je eigen tuin rondkijkt zie je hopelijk nog bloeiende planten en neem je in elk geval veel kleuren en geuren waar die je zintuigen kunnen prikkelen. Als je bezig bent met het maken van een tuinplan kun je advies krijgen over de beplanting en de vormgeving. Je bent welkom!

Een cursusavond kost €35,00.

Yvonne Bruijning, tuinendieverbinden.nl/balansinjetuin, Tel. 06 2819 6733
Gerdien Griffioen, gerdiengriffioen-tuinadvies/balansinjetuin. Tel. 06 1948 3452.