Gemeente start proef met groene golf voor fietsers

De gemeente gaat experimenteren met de zogeheten Light Companion: een lichtstrook langs het fietspad die met je meerijdt om te laten zien wanneer het stoplicht op groen gaat. De proef vindt 3 november plaats op de Kardinaal de Jongweg. Zie De Utrechtse Internet Courant.

Eén van de grote fietsfrustraties is het te lang wachten voor verkeerslichten. De gemeente heeft daarom Innovatiebureau Springlab ingeschakeld om een groene golf voor fietsers te ontwikkelen. De oplossing is de zogeheten Light Companion.

Fietsers kunnen dinsdag 3 november tussen 8 en 20 uur het verbeterde prototype uitproberen op de Kardinaal de Jongweg, ten oosten van de kruising met de Jan van Galenstraat. Om 15 uur test wethouder Lot van Hooijdonk deze verder doorontwikkelde Light Companion.