Wijkhockey bij USV Hercules gestart

Een aantal ouders uit Tuinwijk heeft het initiatief genomen tot de Utrechtse Wijk Hockey Competitie (UWHC) op de voetbalvelden van USV Hercules. Zij hebben deze competitie voor 65 kinderen van 5 tot en met 9 jaar opgezet omdat er vanwege de wachtlijsten geen plek voor hun kinderen is bij de bestaande hockeyverenigingen. De kinderen krijgen hun eigen hockeyteam, trainen op woensdagmiddag en spelen (competitie)wedstrijden op zondagmiddag op de voetbalvelden. SV Kampong ondersteunt UWHC en verzorgt de trainingen. Het initiatief is afgelopen zondag gestart en geopend door wethouder Paulus Jansen. Hij verrichtte zondag de eerste afslag. Het betreft een pilot omdat de komende tijd onderzocht wordt of er op de kunstgras voetbalvelden ook gehockeyd kan worden.

Zie ook: www.usvhercules.nl