Verkeersmaatregelen De Wissel

Vorige week werden bewoners van de Huizingalaan en de Oortlaan verrast door het wijkbericht waarin verkeersmaatregelen werden aangekondigd om de straten rond de basisschool De Wissel veiliger te maken om over te steken. Dit bericht kwam als een verrassing voor bewoners en voor basisschool De Wissel. Basisschool De Wissel is al een jaar bezig met het verwerven van het zg. Utrechts Veiligheidslabel. De directie van de school heeft altijd aangedrongen bij de gemeente op overleg met de buurtbewoners over de te nemen maatregelen. De school is niet op de hoogte gesteld van het bericht.

Op het jaarlijkse buurtfeest waren we volop in de gelegenheid om de voors en tegens van dit plan met elkaar te bespreken. Besloten is om een gezamenlijke bezwaarbrief op te sturen ondertekend door bewoners.  Doel van de brief is om in gesprek te gaan met de gemeente en de school om het probleem te onderzoeken en te kijken welke oplossingen mogelijk zijn. De gemeente is al op de hoogte van de brief en heeft een gesprek toegezegd. Nu maar afwachten wanneer dat gesprek zal plaatsvinden.

Lees het wijkbericht: hier.
Lees de bezwaarbrief: hier.