Energiek Tuindorp

Van: Initiatiefgroep Energiek Tuindorp.

Beste mede Tuindorpers,
 
We weten dat u geïnteresseerd bent in manieren om kleinschalig mee te doen aan energiebesparende maatregelen in en om uw huis. Dat weten we, omdat u op de een of andere manier interesse heeft laten blijken in het buurtinitiatief Zonnig Tuindorp. We hebben uw mailadres voor éénmalig gebruik via Peter Stoffelen van Econovum, die druk bezig is in Tuindorp geïnteresseerden van zonnepanelen te voorzien.
 
Uit het bewonersinitiatief Zonnig Tuindorp is een nieuw idee voortgekomen: besparing van gasgebruik door het collectief inkopen van vloer- en/of spouwmuurisolatie. We hebben onszelf Energiek Tuindorp genoemd. Meer informatie vindt u op onze site www.energiektuindorp.nl .
 
Via die site kunt u zich ook aanmelden voor
de informatieavond op 10 december over vloer- en spouwmuurisolatie in
de Pauluskerk aan het Willem de Zwijgerplantsoen.
 
Wij hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met meer dan tien aanbieders van vloer- en spouwmuurisolatie.
 
Net zoals Zonnig Tuindorp proberen we te ‘ontzorgen’. Het is individueel vaak een hoop gedoe om je goed in te werken in de vele isolatiemogelijkheden die er zijn en dan de juiste leverancier te kiezen. Dat voorbereidende werk heeft Energiek Tuindorp inmiddels gedaan. Bovendien hebben we als collectief een betere prijs kunnen bedingen dan individueel mogelijk zou zijn geweest. De technische, financiële en milieuaspecten doen we op 10 december allemaal uit de doeken, samen met de door ons gekozen leveranciers.
 
Op dit moment zijn diverse isolatieaanbieders in Tuindorp actief klanten aan het werven. Wacht met bestellen nog even tot ná 10 december is ons advies. Dan kunt het aanbod van de door ons geselecteerde  aanbieders vergelijken met wat andere bedrijven u individueel aanbieden.
 
Voor alle duidelijkheid: Energiek Tuindorp is, net als Zonnig Tuindorp, een initiatief van vrijwilligers uit onze buurt die op geen enkele manier voordeel hebben bij welke keuze we collectief ook maken. Bovendien staat het natuurlijk iedereen vrij met een andere dan de door ons geselecteerde leveranciers in zee te gaan.
 
Tot ziens de 10e december vanaf 19.30 uur is er koffie en we beginnen om 20.00 uur met het inhoudelijk gedeelte.
Om zoveel mogelijk mensen te informeren over de plannen van Energiek Tuindorp vragen we u dit bericht zo breed mogelijk in de buurt te verspreiden.
 
Hoort zegt het voort!
 
Met dank en vriendelijke groet,
Initiatiefgroep Energiek Tuindorp.