Kiest U-trecht voor schone lucht op 3 maart?

Van Platform Schone Lucht:
 U kiest op 3 maart, als inwoner van deze prachtige stad, een nieuwe gemeenteraad. Een heel belangrijk moment! Wilt u een gemeenteraad die kiest voor ons welzijn, voor onze leefomgeving en schone lucht? Kijk op onze site voor de standpunten van de politieke partijen en vorm zelf uw oordeel.

www.utrechtanders.nl

Wij, Platform Schone Lucht, een samenwerking tussen verschillende bewonersorganisaties van deze stad, willen u vragen luchtkwaliteit een rol te laten spelen in uw keuze.

Zoals u misschien weet is eind vorig jaar door het huidige college het Actieplan Luchtkwaliteit aangenomen, wat onder andere inhoudt de aanleg van een extra weg (Spoorlaan) en daarmee meer verkeer door de wijk Noord-West en andere wijken. Ook is onlangs besloten de snelwegen rondom Utrecht te verbreden. Volgens het college is dat de enige manier om de bereikbaarheid van Utrecht te garanderen en te voldoen aan de Europese luchtvervuilingsnormen. 

Ja, onze stad moet bereikbaar blijven, maar méér asfalt aanleggen is een oplossing van gisteren, daarmee kunnen we de toekomst niet in. Toch heeft de huidige gemeenteraad daarvoor gekozen. 

De Vrienden van Amelisweerd en de Natuur- en Milieufederatie (NMU) hebben echter met het rapport ‘De Kracht van Utrecht’ wél een bredere visie op onze regio en de mobiliteit ontwikkeld. Voor een leefbare toekomst van de stad, waar fiets en een fors openbaar vervoersnetwerk een krachtig alternatief kunnen bieden. Daar sluiten wij ons bij aan: wij zijn niet tégen autogebruik, maar vóór slim autogebruik. 

Als u wilt, kom dan naar het verkiezingsdebat op 16 februari 'Groene raad is duurzaam'
Tumult, Domplein 5, 20.00 uur.

Wilt u flyeren in uw eigen wijk? Wilt u een poster voor het raam of weet u een goeie plek in uw wijk waar deze zou kunnen hangen? Laat het ons weten. Mail naar schoneluchtutrecht@gmail.com