Open huis in de tuin van Nieuw Bleyenburg.

Op de hoek van de Van Esveldstraat (parallel aan de Kardinaal De Jongweg) en de Jan van Galenstraat ligt Nieuw Bleyenburg: appartementencomplex voor 55-plussers. Omsloten door het gebouwen het Breede Water ligt het best bewaarde groene geheim van Utrecht Noordoost: de tuin van Nieuw Bleyenburg.

In het kader van de Groen-moet-je-doen-dag (www.gmjd.nl ) gaat het tuinhek aan de Jan van Galenstraat weer wijd open.

In de tuin zijn allerlei activiteiten, deels in samenwerking met bedrijven uit de buurt.

 • Groene activiteiten:

  Bijvoorbeeld een informatiekraam over de tuin en rondleidingen. En u kunt natuurlijk ook kijken bij onze buren aan de overkant van het Breede Water: de tuin van het Therapeuticum en de Vlindertuin daarachter.

  • Sportieve activiteiten:

  Gelegenheid tot het spelen van jeu de boules, tafeltennis, badminton, biljard en sjoelen. Tweewielerspecialist Van Meerten demonstreert elektrische fietsen. En u kunt uw eigen fitheid laten testen bij de medewerkers van het Medisch Bewegingscentrum Utrecht.

  • Zorg voor de inwendige mens:

  Het terras is geopend. Drankjes zijn beschikbaar voor happy-hourprijzen (1 euro). Er staat een barbecue waar u – ook al voor een vriendenprijs – wat te eten kunt halen, dankzij Restaurant 55+.

  • En dat alles muzikaal omlijst:

  Mariange en Swinc geven om 14.00, 15.00 en 16.00 uur een spetterend optreden met vrolijke, aanstekelijke en swingende gypsy-jazz.