Vervolgwerkzaamheden Kardinaal de Jongweg

Zoals bekend veronderstelt mag worden worden de verkeerslichten aan de Kardinaal de Jongweg vervangen. Inmiddels is de eerste kruising, de Jan van Galenstraat, klaar. Nu is het Kardinaal Alfrinkplein aan de beurt. In februari volgt het Eykmanplein.

Volgens het wijkbericht dat woensdag 9 januari verspreid en hier te lezen is, zullen vanaf dinsdagavond 29 januari tot en met maandag 4 februari de verkeerslichten aan het Kardinaal Alfrinkplein uitgaan. Tevens worden dan omleidingsroutes ingesteld. Zo zal het autoverkeer dat via de Kardinaal de Jongweg de stad richting A27 wil verlaten worden omgeleid via Rijnsweerd (A28/A27). Gevreesd moet worden dat dat tot extra sluipverkeer leidt in onze wijk, en dan met name de Huizingalaan. De oversteekplaats voor fietsers aan het plein komt ook tijdelijk te vervallen. In plaats hiervan zal gebruik gemaakt moeten worden van de oversteekplaats bij de Jan van Galenstraat.