Renovatie Groene Fort bij basisschool de Wissel

De renovatie van het groene fort is bijna klaar. De wadi, de ondiepe greppel, is gemaakt; de loopplanken en de vlonders zijn vernieuwd, er zijn struiken tussen de kersenbomen gezet en er komt een speelaanleiding bij de kleuters.  Deze laatste wordt in oktober aangelegd. Met een handpomp kunnen kinderen water oppompen en via een watergoot spelen met water. Het water komt weer in de bodem terecht.

De schoolkinderen spelen er weer volop. We hebben met alle kinderen van de verschillende klassen een rondwandeling gemaakt door het Groene Fort. Zo hebben we besproken hoe de struiken die tussen de kersenbomen zijn gezet beter beschermd kunnen worden tegen de voetballen. Als één kind de bal uit het perk haalt scheelt dat geduw en getrek met het risico dat struiken sneuvelen. Elkaar aanspreken helpt!

Het groene Fort is ook van de buurt. Wist je dat je gewoon langs de school via het schoolplein naar het groene Fort achter de school kunt lopen? Voor kinderen van basisschoolleeftijd is het een prachtige speelplek! Kom eens kijken!

Namens de hoveniers Wijnand Smit en Jolanda Kuijsten en de leerkrachten van basisschool de Wissel,

Gerdien Griffioen