Streetart: “Fietsers in de avondzon”

Streetart: “Fietsers in de avondzon” van de verfdokter op de muur van Huizingalaan 121

Afgelopen maandag 11 september kwamen zo’n twintig buurtbewoners en belanghebbenden samen bij Nimeto om een keuze te maken voor de muurschildering op de zijmuur van Huizingalaan 121. Een ruime meerderheid heeft gekozen voor de Verfdokter als uitvoerder van de muurschildering.
De avond begon met een deskundige toelichting vanuit de werkgroep streetart op de vele soorten muurschilderingen die er zijn. Vervolgens zijn er 5 schetsen van 2 ontwerpers gepresenteerd en toegelicht. Tot slot heeft iedereen zijn voorkeur voor één van de schetsen uitgesproken via een
stembiljet.
Met een kleine meerderheid is gekozen voor de schets “Fietsers in de avondzon” van De Verfdokter. Zie de afbeelding (klik voor vergroting).

Uitwerking schets
De ontwerper zal de schets verder uitwerken. De schets is met de computer gemaakt en ziet er daarom nog schematisch uit. Ook zal de muurschildering wellicht verder ingepast moeten worden in de omgeving, bijvoorbeeld vanwege de beplanting in de border en aan de andere kant van het fietspad. Tenslotte hebben aanwezige buurtbewoners een paar suggesties meegegeven die we met de Verfdokter zullen bespreken.

Vervolg
Er volgen een aantal stappen om uiteindelijk in juni 2024 een  muurschildering te hebben in de Ezelsdijkbuurt. Zo gaan we subsidie aanvragen en gaan ontwerper en Nimeto in gesprek over de precieze uitvoering. De studenten van Nimeto zullen daarna samen met de ontwerper aan de slag gaan om de muurschildering te realiseren.

Dus: let op de verdere berichtgeving op onze Ezelsdijk-website!
De werkgroep streetart: Annemieke, Benita en Hans