Samenwerken aan de groenstrook langs het spoor

Dag buurtgenoten,

Zien jullie de bollen al bovenkomen in de groenstrook? Het begint al iets lenteachtig te worden. Het is langer licht. Er komen nog wat koude dagen aan maar ik heb de merel al horen zingen. De gele kornoelje bloeit en de krokussen staan open!

Graag nodig ik jullie buurtgenoten uit om mee te helpen in de groenstrook.

Voor wie nieuw is in deze buurt geef ik nog wat informatie. Al vanaf 2014 is de groenstrook langs het spoor door buurtgenoten van de Ezelsdijkbuurt en de Zeeheldenbuurt in ecologisch beheer genomen. We streven naar een strook met bloeiende wilde planten en heesters waar je jaarrond iets kan zien. Veel mensen zijn blij met de planten in de strook. Er komen veel insecten op af en in de winter kun je op de  uitgebloeide kaardenbollen putters vinden die zaden lospeuteren.

Afgelopen najaar hebben we nieuwe bollen geplant. Nu gaan we weer aan de slag.

 

 

 

 

 

 

Op 5 zaterdagen werken we van 9.00 ongeveer 11.00 uur aan het beheer. De eerste werkdag is 4 maart. Nu gaan we een paar planten inplanten, de laatste uitgebloeide stengels wegknippen en wat gras weghalen.  Een kopje koffie of thee hoort er altijd bij. En het is gezellig om je buurtgenoten wat beter te leren kennen tijdens deze werkochtenden.

Neem werkhandschoenen en, als je er eentje hebt, een snoeischaar mee. Ook een schepje is handig.

Het zou geweldig zijn als jullie deze data willen reserveren en gezellig komen meewerken op de zaterdagen. Echt fijn als meer mensen komen!

De data:
4 maart
27 mei
8 juli
26 augustus
21 oktober

Hartelijke groet, Gerdien Griffioen