Nieuwjaarsschoonmaak Ezelsdijkbuurt 2023

De organisator van deze buurtactiviteit, Benita, was op 1 januari geveld door Corona en een ontstoken schouder. Daardoor was het improviseren om dit jaar de organisatie van de schoonmaak rond te krijgen. Gelukkig nam een groepje buurtkinderen onder leiding van Timo een groot deel van de voorbereidingen op zich: flyers maken, vouwen, verspreiden en de banner ophangen.
Van onze ondersteunende organisatie ‘Nederland Schoon’ kregen we dit jaar tien kinderhesjes met de opdruk ‘Ik ben supporter van schoon’ en tien paar kleine handschoenen. Ook stond de actie goed aangekondigd op hun site en op die van ons uiteraard.
Dit jaar was het de bedoeling om de focus te leggen op schoon groen. Helaas werd dit streven vrij snel overboord gezet door de enorme hoeveelheden vuurwerkafval die opgeruimd moesten worden. Het vuil werd verzameld van de stoepen, van de straten, rondom de flats en tussen de doorgangen
van de flats. Een buurtbewoner heeft samen met drie kinderen ‘Ons Pleintje’ aangepakt. In totaal zijn er veertien grote vuilniszakken afval verzameld door twaalf deelnemers.
Aan de boomspiegels, onder de heggen en tussen de struiken, het echte groen in onze buurt, zijn we niet toegekomen. Extra aandacht in april voor die gebieden dus, tijdens de Buurtgroenopschoondag.
Alle deelnemers: heel hartelijk dank voor je bijdrage aan een mooie en schone buurt. Ik wens iedereen een super schoon 2023.
Benita.