Streetart in de Ezelsdijkbuurt

De werkgroep die een muurschildering in onze buurt voorbereidt is weer een stap dichterbij het realiseren van dit plan. Benita heeft op de ALV al toegelicht wat het plan is. Er is interesse van een eigenaar van een appartementencomplex aan de Huizingalaan met een mooie grote muur. Hij  wil graag eerst een ontwerp zien. We hebben City Canvas benaderd voor het ontwerp. Zij kunnen ons koppelen aan ontwerpers die zijn afgestudeerd aan de HKU. De school Nimeto zou willen helpen met het aanbrengen van de schildering als een praktische opdracht voor de studenten. De werkgroep onderzoekt nog of er gebruik gemaakt kan worden van verf die de lucht zuivert en daardoor bijdraagt aan een beter milieu.

Op weg naar een ontwerp

Een muurschildering kan veel verschillende uitstraling hebben. Daarom is het belangrijk om voordat aan de slag wordt gegaan met het ontwerp, we aangeven aan welke criteria voldaan moet worden. De werkgroep dacht aan de volgende criteria:

  • Geen kindertekening
  • Wel een voorstelling, niet abstract.
  • Kleurrijk iv.m. de huizen maar niet TE.
  • Een professionele uitstraling
  • Er kan een thema aan gekoppeld worden. Te denken valt aan Ezelsdijk (geschiedenis), iets uit de straatnamen en de achterliggende betekenissen daarvan, het park Voorveldse polder of iets met betrekking tot het spoortje, het Rietveldhuis/ Gerrit Rietveld en/of het spoorwegmuseum.

Wij horen graag van buurtbewoners wat ze vinden van deze criteria. Je kunt reageren naar benitaponsioen@gmail.com . We vragen City Canvas om met behulp van deze criteria een paar schetsen aan te leveren. Deze zullen we op de Ezelsdijk-website presenteren, zodat de buurt haar reactie kan geven aan de werkgroep

Dit zijn bestaande voorbeelden en dienen alleen ter inspiratie en ideevorming:

Daarna wordt het ontwerp verder uitgewerkt.

Geld om de kosten te dekken

We zijn druk bezig om subsidieaanvragen voor te bereiden, in ieder geval gaan we een beroep doen op het initiatievenfonds van de gemeente. Hiervoor moet de initiatiefnemer laten zien dat bewoners het initiatief steunen. Daarom komen we binnenkort langs in de buurt voor een handtekeningenactie. Verder zal er bij de site voorjebuurt.nl een inzamelingsactie worden gestart waaraan iedereen vrijblijvend kan meedoen.