Wie in Utrecht zijn open haard laat slopen kan 2000 euro krijgen.

Denkt u erover om uw open haard of rookkanaal weg te doen? Of bent u van plan om uw open haard of oude kachel te vervangen door een schonere, moderne kachel? Dan kunt u tot en met 31 december 2022 subsidie aanvragen. Kijk daarvoor hier.

Het artikel geeft ook 8 tips voor schoner stoken. Veel mensen vinden een houtvuurtje gezellig. Maar de rook brengt schadelijke stoffen in de lucht en kan voor overlast zorgen. Zeker bij mist en windstil weer blijft de rook lang om het huis en in de buurt hangen. Dat is voor niemand gezond. Kinderen, ouderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen hebben er extra last van. Laat het vuur daarom liever wat vaker uit. En als u stookt, stook dan zo schoon mogelijk. Gebruik daarvoor de tips op deze pagina. Dat is fijn voor uw buren, maar ook voor uw eigen gezondheid.