Groene daken in de Ezelsdijkbuurt!

Afgelopen weekend, 12 juni, was het hard aanpoten voor 15 huishoudens in de Huizingalaan, de Oortlaan en de Sitterlaan. Vele sedumrollen of sedumcassettes werden naar de daken van diverse schuurtjes en garages getild om een groen dak te maken. Vooral als je nu de daken tussen de Oortlaan en de Sitterlaan bekijkt is het een feest van groen en van zoemende bijen en hommels!

Deze actie voor groene daken zijn we in januari gestart. Wat begon als een kleine actie met een flyer voor twee blokken van de Huizingalaan werd al snel groter toen bewoners van de Oortlaan ook interesse hadden. Uiteindelijk hebben 20 mensen meegedaan met dit initiatief. Na een mooie startmeeting via Zoom in februari is iedereen aan de slag gegaan met het verzamelen van de benodigde tekeningen, foto’s etc. Nudge, een organisatie die duurzame initiatieven ondersteunt had een paar goede sheets met informatie over de groene daken en de te nemen stappen. Vooral de rompslomp rond de subsidieaanvraag nam de nodige tijd in beslag. Gelukkig heeft Marlies de hovenierszaken goed geregeld en verzorgde Berend met mij de subsidieaanvraag.

En het resultaat is er! Volgende week worden de laatste daken aangelegd en kunnen we trots zijn op een stukje vergroening van de buurt. Heb je zelf plannen? Je kunt de sheets van mij krijgen en via de site van de gemeente is informatie over de subsidieaanvraag te krijgen. Houd er rekening mee dat dit erg lang duurt!

11 september, bij de buurtborrel vieren we deze groenactie en zien we elkaar ook eens in levende lijve zonder zoom! Marlies en Berend ook hartelijke bedankt voor jullie hulp en actie!

Gerdien Griffioen