Werken in de groenstrook bij het spoor

Beste buurtgenoten,

Je fietst vast wel eens over het fietspad tussen de Huizingalaan en de Bleyenburgstraat. Daar ligt een mooie groenstrook met struiken en wilde planten.

Al een aantal jaren zijn we met een groepje vrijwilligers bezig deze groenstrook bewerken tot een wilde plantenstrook. We maken er een ecologische groenstrook van waar bijen en vlinders graag op af komen. Voor goed ecologisch bermbeheer is het nodig om een paar keer per jaar gras en heermoes weg te halen en nu ook een deel van de planten af te maaien.  Het maaisel wordt door de gemeente opgehaald.

Komende vrijdag 6 november is de laatste werkmiddag. Dan  maaien we, planten een paar wilde planten in en zaaien opnieuw wilde zaden.

Vind je het leuk om mee te helpen?  We doen dit samen met buurtgenoten van de Zeeheldenbuurt. Je leert zo ook nieuwe mensen kennen. Er wordt voor thee en wat lekkers gezorgd. We hopen op je komst. En buiten werken kan heel goed coronaproof op afstand.

Laat je even weten of je wil komen? Stuur je me dan een mailtje? gerdien.griffioen@xs4all.nl.

Neem werkhandschoenen mee en zo mogelijk een snoeischaar en een schepje.

Vriendelijke groeten, Gerdien Griffioen