Hostelberichten

De bijeenkomst van de beheergroep hostel is in het voorjaar geannuleerd vanwege Corona. De manager, Wendie Heikamp, stuurde ons onlangs een stand van zaken over het afgelopen half jaar.

Allereerst heeft Wendie deze week haar laatste werkdag voor dit jaar gehad. Zij gaat met zwangerschapsverlof en is pas in het nieuwe jaar weer terug. Boaz Siebesma neemt haar in deze periode waar. Boaz is manager van het ambulante team en is goed bekend in Utrecht, werkt ook al jaren bij het Leger des Heils en weet goed wat er speelt. Boaz is te bereiken op 0615331921 of per mail boaz.siebesma@legerdesheils.nl.

Verder vertelt Wendie dat bewoners en personeel (tot nu toe) goed door de
Coronatijd zijn gekomen. Er zijn een paar keer wat vermoedens geweest, maar het was gelukkig steeds weer vals alarm. Er is een strak bezoekersbeleid en ook de structuur binnen de afdeling is wat aangepast. Op dit moment mogen bewoners 1 vaste bezoeker op bezoek hebben op hun eigen kamer. Dit geeft binnen het pand een hoop rust. Er is minder gedoe met dealers in en direct voor het pand. Wendie heeft geen klachten ontvangen van dealerpraktijken in de omgeving. Voor zover wij weten, zijn er in de Ezelsdijk ook geen dealerproblemen geweest.

De grootste zorgen liggen bij het bedelen. Er zijn een paar vaste bewoners die, met name bij de winkelcentra in de buurt, blijven bedelen. Inmiddels mag er in het winkelcentrum van de Gaard niet meer gebedeld worden, maar dit heeft nog niet zoveel invloed gehad op de overlast (die blijft helaas). Het is verstandig om geen geld te geven. Het is onvoorstelbaar hoeveel geld bewoners ophalen met bedelen. De dame die vaak langs huisdeuren gaat, is nu voor een week op time out naar een andere afdeling. Zij heeft ook in onze buurt bij bewoners aangebeld, en dan ook ‘s avonds laat. Dat is heel naar. Het hostel probeert de time out nu vaker in te zetten om de buurt weer even wat rust te geven. Het is de bedoeling is om op korte termijn een actie in de winkelcentra te houden om mensen meer bewust te maken dat ze geen geld moeten geven. Hopelijk heeft dit effect.

Met dit warme weer neemt de ontrust helaas ook toe. Bewoners drinken meer (alcohol helaas) waardoor met name aan het einde van de dag onrust ontstaat. Dit speelt zich geregeld voor het pand van de Hoek af. Hierop wordt streng gecontroleerd om escalaties te voorkomen. Helaas is er ook geregeld een oud bewoonster in beeld die voor veel onrust zorgt en anderen hierin opjut. Men is druk bezig om te kijken hoe men ervoor kan zorgen dat deze dame hier niet meer komt.

Bij vragen, problemen, meldingen: neem contact op met
Hostel de Hoek
Leger des Heils Midden Nederland
Kögllaan 25
www.legerdesheils.nl
Manager: Wendie Heikamp
Vanaf half augustus: Boaz Siebesma
0615331921 of per mail boaz.siebesma@legerdesheils.nl

Leden beheergroep vanuit Ezelsdijk:
Annemieke Willems en Carla Verrips