Locatieplan openbare laadpalen

Steeds meer inwoners van Utrecht gaan elektrisch rijden. Daardoor zijn er ook meer openbare laadpalen nodig de komende jaren. Voor elke wijk is er uitgezocht waar nieuwe laadpalen geplaatst kunnen worden. Deze plekken moeten voldoen aan verschillende voorwaarden.

De mogelijke locaties voor nieuwe laadpalen staan in een locatieplan per wijk. Van 2 t/m 15 maart kunnen via deze webpagina de locatieplannen bekeken worden en kan erop gereageerd worden. De gemeente hoort het graag als u blij bent met een locatie of als u tips heeft voor een andere plek.

Dinsdag 3 maart bent u tussen 19.00-22.00 uur van harte welkom in het Stadskantoor voor meer informatie over de locatieplannen. U kunt de plannen dan ook bekijken en reageren.

Na 15 maart worden alle reacties bekeken en waar mogelijk de locatie van een laadpaal aangepast. De definitieve locaties worden officieel vastgelegd met een verkeersbesluit voor elke wijk. Dat is nodig om de laadpalen te kunnen plaatsen.