Nieuwsbrief Noordoost

Snelfietsroute Utrecht-Amersfoort
Samen met Provincie Utrecht maakt de gemeente de komende jaren 7 snelfietsroutes. De eerste route is Utrecht-Amersfoort. De route Utrecht-Amersfoort start in Utrecht en loopt vanaf de Kleine Singel via de Blauwkapelseweg naar de Alexander Numankade. Daarna loopt de route langs de Jan van Galenstraat naar de Kardinaal de Jongweg. De Jan van Galenstraat wordt aangepast tot 30 km-zone. Lees hier meer.

Faunapassage Biltse Rading
Op de Biltse Rading komt een faunapassage. De tunnel verbindt de natuur in de regio straks met elkaar. Dieren als egels, vleermuizen, ringslangen, vossen en reeën kunnen via de tunnel veilig onder de weg door naar andere natuurgebieden.

Subsidie huiseigenaren voor hulp bij energiemaatregelen
Per 1 februari is er een extra subsidie beschikbaar om huiseigenaren te helpen om hun huis te verduurzamen. Bewoners kunnen vergoeding krijgen voor begeleiding bij energiemaatregelen, nadat zij de maatregelen hebben uitgevoerd. Voor energieadvies is al subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.


U kunt zich hier zelf aanmelden voor de nieuwsbrieven van de gemeente.