De Klusdienst is een schot in de roos

In mei is het initiatief van De Klusdienst van start gegaan. De Klusdienst is een uitbreiding van bewonersvereniging De Bouwsteiger die al zo’n 35 jaar in postcodegebied 3572 gereedschap uitleent. De Klusdienst is bedoeld voor mensen die zelf een klus niet (meer) kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat iemand op leeftijd is of door de situatie waarin iemand terecht gekomen is (een scheiding, een ziekte of mantelzorg).

De klussen worden uitgevoerd door klusvrijwilligers uit de wijk. Inmiddels is De Klusdienst 6 klussers rijker en zijn er al meer dan 30 klusaanvragen bij buurtbewoners uitgevoerd. De klusvrijwilligers hebben de afgelopen maanden o.a. lekkende kranen gerepareerd, piepende deuren gesmeerd, schilderijen, gordijnen en lampen opgehangen, scharnieren en trapleuningen opnieuw bevestigd. Kleine klussen waar je normaliter niet voor terecht kan bij een bedrijf. Maar wel bij De Klusdienst! Een dienst voor en door bewoners uit de buurt. Via deze Klusdienst kan het functionele klussen worden verenigd met het sociale aspect. Een mooie, praktische vorm van burenhulp.

Lees meer op de website van de Bouwsteiger