Plannen voor 104 nieuwe woningen Jan van Galenstraat

Het college heeft groen licht gegeven voor de verdere uitwerking van nieuwbouwplannen op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Kardinaal de Jongweg. De eigenaar-belegger van de twee gebouwen wil op die locatie 104 huurappartementen bouwen. De initiatiefnemer betrekt omwonenden en andere belanghebbenden bij de uitwerking van de plannen in het zogeheten Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE).

Jan van Galenstraat

In de twee bestaande gebouwen zitten veertig woningen; negen in het blok Huizingalaan/Jan van Galenstraat en 31 in het blok aan de Van Ginnekenlaan. Aan de Jan van Galenstraat zijn nu acht winkels gevestigd. De Kerkebosch Beleggingsmaatschappij is eigenaar van de twee gebouwen en wil op deze plek naast de 104 appartementen, een supermarkt en twee tot vijf dagwinkels realiseren. Uitgangspunt is het huidige aantal sociale huurwoningen te handhaven.

De panden stammen uit 1964 en zijn verouderd. De eigenaar verkiest sloop en nieuwbouw boven renovatie, omdat renovatie een te grote investering en niet rendabel zou zijn. Nieuwbouw leent zich ook beter in de ambitie om duurzame woningen te realiseren. Bij de werkzaamheden wordt ook de openbare ruimte rond het gebied verbeterd.

Bron: Utrecht.nl en Duic.nl