Langer zelfstandig thuis wonen

“Denk je vooruit of laat je je overvallen?”

Vrijwel iedereen wil het liefst zo lang mogelijk in zijn of haar eigen omgeving en in zijn of haar eigen huis blijven wonen. Tot voor kort kon dit ook vrij zorgeloos want in veel gevallen kon je terecht in een verzorgingstehuis op het moment dat het thuis niet meer ging.

Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ondersteunt de gemeente het langer zelfstandig thuiswonen, echter wordt nu wel van de bewoner verwacht dat zij dit (naar vermogen) zelf organiseert.

Op 13 en 20 april organiseert Buurtteam Noordoost samen met sociaal makel organisatie Wijk&co een bijeenkomst om in gesprek te gaan met (toekomstige) senioren die hiermee te maken krijgen of hier mee te maken hebben (gehad). Het doel van deze bijeenkomsten is om informatie op te halen rondom de vraag: ‘Welke informatie heb je nodig om je goed te kunnen voorbereiden op het langer zelfstandig thuis wonen?’

In de toekomst gaan we informatieve bijeenkomsten organiseren in de wijk, om mensen die hier behoefte aan hebben, te informeren.

Locatie 13 april:
Nieuw Bleyenburg, serre.
Jan van Galenstraat 6, 3572LA Utrecht.
Tijd: van 19.00 tot 20.30