24 september: Burendag

Op 24 september is het Burendag. Buren en buurten gaan bij elkaar op bezoek om elkaar beter te leren kennen. Dit onder het genot van een kop koffie … (Douwe Egberts is sponsor). Het initiatief voor de burendag komt van de Stichting Oranjefonds die aan de Maliebaan is gevestigd. In heel Nederland wordt Burendag gevierd.

Onze buurt Ezelsdijk heeft geen fysieke ontmoetingsplek waar we omringende buurten kunnen ontvangen. Maar buren van ons hebben dat wel. Dat zijn Hostel De Hoek (bestaat dit jaar 15 jaar), Tuinenpark De Pioniers en Scouting Derde Utrechtse Groep. Zij organiseren op 24 september allerlei activiteiten waar wij als Ezelsdijkers van harte voor worden uitgenodigd. Wat is er te doen? Klik op voor de activiteiten.

Hostel De Hoek

Omdat we blij zijn met ons 15 jarig jubileum geven we een feestje op 24 september van 13.00 tot 17.00 uur. Het is die dag ook burendag dus de ultieme gelegenheid om samen met ons dit feestje te vieren.

Programma:
13.00-17.00 uur   Markt van de activiteiten van het Leger des Heils
13.30-17.00 uur Elk half uur een rondleiding in het hostel
15.30 uur Modeshow met medewerking van 50/50 Store

Doorlopend zal er gezellige muziek zijn en is er alle tijd en ruimte om een heerlijke bak koffie of thee of een lekker glas fris te drinken met iets lekkers erbij. Onze buren van de Scouting en De Pioniers zullen ook hun deuren open hebben staan, dus kom gezellig buurten.

Tuinenpark De Pioniers

Op Burendag 24 september slaan we de handen ineen met Hostel De Hoek en de Scouting. Loop tussen 14.00 en 17.00 uur ons groene hek binnen aan de Kögllaan nummer 30 en voel je welkom!

  • Nuttig een drankje in ons verenigingsgebouw.
  • Volg onze wandelroute, al dan niet via onze app, die te downloaden is via https://izi.travel/nl/6fb7-tuinenpark- de-pioniers/nl.
  • Laat je voorlichten over onze bijen in onze mooie bijenstal: leuk voor volwassenen èn kinderen. Als je geluk hebt, zijn er nog potjes honing te koop.
  • Kom ruiken en proeven in de Beleeftuin vol maffe kruiden en vergeten groenten.
  • Ga lekker spelen in de speeltuin.
  • Maak een praatje met onze leden en vraag alles over hun tuin. Misschien krijg je nuttige tips.

Neem ook een kijkje op onze website www.atvdepioniers.nl onder ‘Bezoekers’ en volg ons op Facebook ‘ATV De Pioniers’. Froukelien IJntema, amateurtuinder bij De Pioniers

Scouting Derde Utrechtse Groep

Ook Scouting is actief op deze Burendag.

Programma scouting open dag en burendag. Voor Bevers 4-7 jr, welpen 7-11 jr en verkenners 11-15 jr. En voor ouders en buurtgenoten.
Van 14 tot 17 uur koffie en thee.
Spelletjes, knutselen, broodjes bakken boven kampvuur, hindernisbaan/klimbaan, minipionieren.’
Contactpersoon is Suzan Rotteveel.