Cursus Tuinreservaten 2016

Cursus Tuinreservaten bij IVN De Bilt (klik hier )

Maak van je tuin een groene oase voor mens en dier. Op dinsdag 29 maart start IVN De Bilt e.o. met de cursus Tuinreservaten. In 6 avonden en 2 excursies leer je hoe je je eigen tuin, klein of groot, kan omtoveren in een plek waar jijzelf en allerlei kleine dieren graag komen. Van stenenwoestijn naar een groene oase. Vanaf de eerste les ga je aan de slag met je eigen buitenplek. Balkon, dakterras, gevel- of achtertuin: alles kan aangepast en diervriendelijk gemaakt worden.
Je leert hoe je tuinbodem is opgebouwd, welke planten daarop goed groeien, welke dieren je tuin aantrekt en hoe je de tuin onderhoudt. Je krijg ook tips om je (klein)kinderen bij je Tuinreservaat te betrekken. Wellicht kun jij straks ook een officieel bordje ‘Tuinreservaat’ aanvragen bij Vara Vroege Vogels! Planten en bomen trekken allerlei dieren uit de omgeving aan. Zonnende vlinders, vogels die een uitkijkpost, nestplek of voederplaats zoeken, egeltjes die door je tuin scharrelen … en als je een poel of vijver in je tuin hebt, zie je weer heel andere diersoorten zoals libelles, kikkers en misschien wel kleine watersalamanders.

Eigenlijk hoef je niets over natuur of tuinieren te weten. De cursus neemt je stap voor stap mee. Hoe bescheiden je tuin ook is, je kunt er altijd een tuinreservaat van maken. Het hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Wist je dat een stenen tuin veel duurder is dan een groene tuin! En veel onderhoud kost een tuinreservaat ook niet. Ervaren docenten laten je zien hoe dat kan.

De cursus bestaat uit 6 lesavonden, 2 excursies, een cursusmap, het handboek Diervriendelijk Tuinieren, praktijkproefjes en uiteraard koffie & thee.

Cursusdata: 29 maart, 12april, 26 april, 10 mei, 24 mei en 31 mei (dinsdagavond )
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

De twee excursies vinden plaats op zaterdagmorgen 23 april en zaterdag 14 mei

Locatie: Hof van Barlo, Groenekanseweg 256, 3737 AL Groenekan
Kosten:  € 110,- per persoon. IVN- of KNNV-leden betalen € 85,-.

Aanmelden vóór 15 maart via tuinreservaten@ivndebilt.nl. Wacht niet te lang met aanmelden: het maximum aantal deelnemers is 15 en vol is vol…. Bij minder dan 10 aanmeldingen gaat de cursus helaas niet door.

Voor meer informatie kijk op www.ivndebilt.nl of www.facebook.com/ivndebilt of bel Marion van Lier 06- 192 191 58