Cursus tuinieren bij Milieucentrum Utrecht

Leer natuurlijk tuinieren bij Milieucentrum Utrecht

Buiten zijn de bomen nog kaal, maar binnen kunt u al lekker dromen over het nieuwe tuinseizoen. In maart en april biedt Milieucentrum Utrecht meerdere cursussen om uw tuin of balkon duurzaam te beplanten en de natuur naar binnen te halen. Zet uw dromen om in daden en meld u aan!
In onze tuinen slaat de verstening steeds verder toe. Wateroverlast bij heftige buien is het gevolg. Ook bieden betegelde tuinen weinig plek voor vogels, vlinders en andere belangrijke diertjes. Om tegenwicht te bieden aan deze verschraling van de stad, biedt Milieucentrum Utrecht een drietal compacte cursussen aan waarin u op verantwoorde wijze leert tuinieren. U zult zien dat een onderhoudsarme tuin ook bloemrijk en groen kan zijn en dat een goed doordachte aanpak zijn vruchten afwerpt. De cursussen worden gegeven door ervaren eco-hoveniers en tuinontwerpers, beslaan 3 avonden en kosten slechts 45 euro.

Voor mensen die alleen over een balkon beschikken is er de cursus Natuurlijk Balkontuinieren. In tuincentra is veel te koop voor het balkon, maar hoe voorkom je dat je ieder jaar weer overnieuw moet beginnen? Eco-hovenier Roos Broersen laat u in 3 avonden zien hoe je het beste uit je eigen balkon kunt halen. Deze cursus vindt plaats op woensdagen 11, 18 en 25 maart.

Voor mensen die meer natuur de tuin in willen lokken is er de cursus Een tuin vol dieren. Hierin leert u uw tuin zo in te richten dat vogels, vlinders, bijen, egels en waterdiertjes er graag vertoeven. Deze cursus wordt verzorgd door tuinontwerpster en ecologe Gerdien Griffioen. Data: 10, 24 maart en 14 april.

En droomt u van weelderige borders die alle seizoenen iets te bieden hebben, dan is de cursus B(l)oeiende borders iets voor u. Hierin laat ervaren  ‘Tuinmaker’ Lilian Verhaak u zien wat er allemaal mogelijk is met wilde, vaste en eetbare planten. Data: 26 maart, 9 en 23 april.

In de cursussen gaat u ook aan de slag met een plan voor uw eigen tuin of balkon. U kunt de opgedane kennis dus nog dit voorjaar omzetten in daden en zo uw eigen groene oase creëren. Meer informatie en aanmelden: www.mcu.nl