Stripboek over Sint Maarten

Dit jaar is het een bijzondere datum om Sint Maarten te vieren namelijk 11-11-11. Het feest gaat in Utrecht daarom grootser gevierd worden dan anders: tijdens een Cultureel Weekend in samenwerking met Culturele Zondagen. De datum 11 nov. is voor Sint Maarten, 12 nov. is voor Sint Nicolaas (die dan in Utrecht aankomt) en 13 nov. is voor beide geefheiligen.

Een van de initiatieven van het Sint Maartensberaad Utrecht is, om met medewerking van de Stichting ‘Utrecht, Centrum van Historie en Cultuur’ een stripboek over Sint Maarten te laten maken.

Daartoe is er een samenwerking met het striptekenaarscollectief ‘De Inktpot’ aangegaan. De schetsen zijn nu gereed en er wordt hard gewerkt aan de verdere voortgang. De onderstaande flyer geeft een beeld van dit project (klik erop voor vergroting).

Wellicht is het een leuk cadeautje voor (klein)kinderen of vrienden ter gelegenheid van Sint Maarten, Sint Nicolaas, Kerstmis, de jaarwisseling of zomaar. Maar ook weet u misschien in uw omgeving, of binnen uw bedrijf of werk belangstellenden die dit boek leuk vinden, bijvoorbeeld als relatiegeschenk. Het doorsturen van de flyer met een persoonlijke, opwekkende boodschap wordt zeer op prijs gesteld, waarvoor bij voorbaat dank. U kunt het boek bestellen bij het in de flyer genoemde e-mailadres, graag met uw naam en adres. Verdere informatie over Sint Maarten vindt u op www.stmaartenstadutrecht.nl

 Hartelijke groet, Chris van Deventer, Sint Maartensberaad Utrecht.