Fotowedstrijd Sint Maarten

Volgend jaar, op 11 november valt de dag van Sint Maarten op de 11de van de 11de in 2011”.
Vanwege die bijzondere datum wil het Sint Maartensberaad Utrecht een fotowedstrijd organiseren. De door een vakkundige jury beoordeelde foto's zullen te zien zijn op een
expositie in de Domkerk en/of het stadhuis.
De fotowedstrijd start officieel pas in maart 2011, maar omdat één van de categorieën van de foto-onderwerpen de Sint Maartensviering van 2010 betreft, is er nu al een vooraankondiging.

De fotowedstrijd kent drie categorieën:
1.De festiviteiten op en om Sint Maartensdag zelf.
2.Afbeeldingen van Sint Maarten in de stad.
3.Maatschappelijke en sociale activiteiten die voortkomen uit de ‘geest van Sint Maarten’.

Bij de officiële start in het voorjaar van 2011 wordt nog uitvoerig bericht over deze fotowedstrijd. Waar het nu om gaat, is het onderwerp van categorie 1. Dat betreft de viering van het Sint Maartensfeest zoals het op en om 11 november a.s. plaatsvindt. Foto’s in deze categorie kunnen alleen in november 2010 gemaakt worden.
Deelname staat open voor iedereen, behalve voor beroepsfotografen en fotojournalisten. Voorts geldt als restrictie dat de foto’s in de gemeente Utrecht gemaakt moeten zijn. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Op de expositie van de beste foto’s zal wel de motivatie van de jury te zien zijn.
De foto’s dienen digitaal aangeleverd te worden in JPEG en met een dusdanige bestandsgrootte dat een fotoafdruk van 40 x 60cm realiseerbaar is.
Het maximum aantal foto’s per deelnemer is 5 of 2 fotoseries van ieder 4 à 5 foto’s. Meer gegevens over de fotowedstrijd volgen in maart 2011 en op www.stmaartenstadutrecht.nl .