“open huis” in tuin Nieuw Bleyenburg

Op de hoek van de Van Esveldstraat (parallel aan de Kardinaal De Jongweg) en de Jan van Galenstraat ligt Nieuw Bleyenburg: appartementencomplex voor 55-plussers. Omsloten door het gebouw en het Breede Water ligt het best bewaarde groene geheim van Utrecht Noordoost: de tuin van Nieuw Bleyenburg.
In het kader van de “Groen-moet-je-doen!” gaat het tuinhek aan de Jan van Galenstraat
(bij de bushalte) weer wijd open op
zondag 6 juni a.s. tussen 13.00 en 17.00 uurIn de tuin zijn allerlei activiteiten, deels in samenwerking met bedrijven uit de buurt.

  • Groene activiteiten: Bijvoorbeeld een informatiekraam over de tuin (mèt boeketten van Tulipa) en rondleidingen door de tuin met onze nieuwe hovenier. En u kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij onze buren aan de overkant van het Breede Water: de tuin van het Therapeuticum en de Vlindertuin daarachter.
  • Sportieve activiteiten: Gelegenheid tot het spelen van jeu de boules, tafeltennis, badminton, biljard en sjoelen. Tweewielerspecialist Van Meerten demonstreert elektrische fietsen.
    En ook de medewerkers van het Medisch Bewegingscentrum Utrecht zijn weer van de partij.
  • Zorg voor de inwendige mens: Het terras is geopend. Drankjes zijn beschikbaar voor happy-hourprijzen (1 euro). En er wordt – ook al voor een vriendenprijs – saté geroosterd, dankzij Restaurant 55+.In de tuin komt u ook de haringkar van De Dolfijn tegen.
  • En dat alles muzikaal omlijst: Het wijkorkest De Noordooster verzorgt in de loop van de middag vier keer een spetterend optreden.