Eendjesbrug 2

Op maandag 12 juli 2021 is een kunstwerk/brugleuning tussen de Huizingalaan en de Buys Ballotstraat geplaatst. De Eendjesbrug 2 (evenals de uit 2014 daterende Eendjesbrug 1) is door beeldend kunstenaar en buurt bewoner Tomasz Vetulani ontworpen. Nu op initiatief van de buurt comité Nova Zembla.  De Gemeente, Het Ondernemersfonds Utrecht, City Apartments en een vijftiental particuliere donateurs hebben het ontstaan van de 40 meter lange kunstwerk mogelijk gemaakt. Vrijdag 16 juli om 10.00 uur is de leuning door wethouder Linda Voortman officieel geopend tijdens een korte bijeenkomst (wegens Corona was dit niet voor de bewoners toegankelijk). De buurt is een monumentale kunstwerk rijker en de stoepen en fietspaden van de brug over het Zwarte Water krijgen ook aan het oostzijde een fraaie afscherming.