Ezelsdijk en corona

De leden van de Werkgroep Sociaal en het Bestuur van de Buurtvereniging Ezelsdijk willen u in deze barre tijd graag informeren over een paar zaken rond corona die u wellicht wilt weten. Onderaan dit bericht vindt u tips, websites en telefoonnummers.

Wij kennen de stand van zaken in onze Ezelsdijkbuurt niet heel precies maar de Werkgroep Sociaal heeft nog geen berichten ontvangen over ziekte of overlijden door corona. In Hostel De Hoek is het wat dat betreft ook rustig. De bewoners mogen momenteel zeer beperkt naar buiten. Met Pasen hebben we vanuit de Werkgroep Sociaal paaseitjes gebracht om de medewerkers en de bewoners te steunen.

Het onderlinge contact in de buurt is juist nu belangrijk maar we ontmoeten elkaar veel minder vanzelfsprekend. We moeten immers wel voldoende afstand houden en we zijn gevraagd zijn om bij ziekte (verkoudheid, hoesten, koorts), ook van een inwonend gezinslid, thuis te blijven.
We hebben een paar gezamenlijke activiteiten van de buurtvereniging moeten schrappen: de Algemene Leden Vergadering, de Buurtgroenopschoondag en het Buurteten bij De Helden.
In deze tijden zien we dat buurtbewoners het initiatief nemen om een extra praatje te maken met buren om even te kijken hoe het gaat, soms een boodschap voor elkaar te doen of om toch in de buurt schoon te maken maar dan individueel.

Wij zijn benieuwd naar andere ideeën en initiatieven om elkaar extra te steunen. Ook willen we graag weten of er behoefte is aan hulp of ondersteuning van buurtgenoten.
Laat ons dat weten via info@ezelsdijk.nl wij kijken dan wat we ermee kunnen doen: mensen met elkaar verbinden, of bekendheid geven aan vraag of initiatief in de buurt.

KINDEREN maken jullie als steuntje in de rug, bij iemand in jullie straat een kleurige stoeptekening? Verzin zelf iets moois of denk aan een bloem, hart of regenboog.

Daarnaast willen we graag wijzen op een aantal plekken waar van alles te vinden is over corona en activiteiten in verband met de coronacrisis.

• Online platform wijkwijzernoordoost.nl een website waar activiteiten, organisaties en initiatieven in de wijk Utrecht Noordoost worden geplaatst, heeft een aparte pagina gewijd aan alle informatie over corona en initiatieven in de wijk om mensen deze crisis door te helpen.
• Wijkbureau Noordoost is bereikbaar voor coronavragen: 030-2860000.
• Servicepunt voor corona van de Gemeente Utrecht: 030-2861000.
• Werkgroep Sociaal hoort graag van u als er zieken zijn in onze buurt: doe dan een briefje in de bus bij Nelleke van der Haar, Oortlaan 18 of bel 030-2732902.
• De winkeliers op de Jan van Galenstraat zijn open en helpen u graag.
• Restaurant De Helden heeft een afhaal-maaltijdservice, zie hun site of deurposter.
• Bezorgservice vanuit De Gaard via: shop.winkelcentrumdegaard.nl of 030-7523379.
• Website: utrechtverbindt.nl bundelt Utrechtse initiatieven.
• In het onlangs bezorgde informatieblad Mens & Wijk zit een informatieve bijlage.

Wij wensen u ondanks alle veranderingen een mooie lente toe, blijf gezond en denk aan elkaar!

Werkgroep Sociaal en Bestuur Buurtvereniging Ezelsdijk