Buurtteam Noordoost

Buurtteam Noordoost houdt ook inloopspreekuur op locatie Griftsteede

Griftsteede is een ontmoetingsplek in de wijk voor jong en oud. Buurtteam Noordoost streeft er naar dichtbij de bewoners present te zijn. Op basis van het succes op andere locaties houdt Buurteam Noordoost op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur ook op Griftsteede een inloopspreekuur. Bewoners kunnen hier terecht als zij vragen hebben over een brief, een probleem met een instantie of een andere vraag hebben. Ter versterking van Griftsteede als (ontmoetings)plek in de wijk hebben Utrecht Natuurlijk en Wijk en co ruimte beschikbaar gesteld aan het Buurtteam. Het doel van het inloopspreekuur is om bewoners snel weer op weg te helpen door middel van een gesprek van 10 tot 15 minuten. Soms brengen we bewoners in contact met andere bewoners die in meer of mindere mate digitaal vaardig zijn. Bewoners worden dus ook gestimuleerd om elkaar om hulp te vragen en te bieden. Het adres van Griftsteede is Van Swindenstraat 129.

Er bestaat al een inloopspreekuur in buurtcentrum de Leeuw op de Samuel van Houtenstraat 1. Daar kunnen bewoners terecht op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Naast het inloopspreekuur is er in Noordoost ook een sorteergroep. Bewoners komen in de sorteergroep bij elkaar en gaan onder begeleiding van een vrijwilliger aan de slag om hun administratie weer op orde te krijgen. En vooral ook te houden. Op deze manier kunnen mensen de greep op hun financiële situatie weer terugkrijgen. Dit kan helpen om financiële problemen op te lossen of te voorkomen. De sorteergroep vindt om de week plaats op dinsdag (oneven weken) van 13.00 tot 15.00 uur bij Buurtteam Noordoost aan de Samuel van Houtenstraat 1.

Bezoek aan de inloopspreekuren en de deelname aan de sorteergroep zijn gratis. In andere delen van de stad worden ook sorteergroepen en inloopspreekuren georganiseerd. Vraag hiernaar bij het buurtteam in uw buurt.

Over Buurtteams Utrecht

In Utrecht zijn 18 buurtteams actief die sociale basiszorg bieden aan alle Utrechters die dat nodig hebben. Zij werken volgens het principe ‘1 gezin – 1 plan – 1 hulpverlener’. De buurtteams werken nauw samen met andere aanbieders van basiszorg in de wijk (zoals de huisartsen), met organisaties die een belangrijke rol spelen in het 'gewone leven' van mensen (zoals scholen, de woningbouwvereniging, sociaal makelaars en het consultatiebureau) en met specialistische zorginstellingen (zoals GGZ). Het buurtteam zet zoveel mogelijk in op preventie en optimaal gebruikmaken van de kracht van buurtbewoners en het vergroten van de zelfredzaamheid. Men heeft soms letterlijk de ogen en oren in de buurt en komt problemen snel op het spoor. Ze doen wat nodig is, dichtbij en laagdrempelig zodat mensen zo lang mogelijk zelf de regie houden op hun leven en in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen met de ondersteuning die zij nodig hebben. Meer informatie vindt u op de site www.buurtteamsutrecht.nl